| ETUSIVU | TYÖRYHMÄ | SAAPUMISOHJEET | KUVIA | VIDEO | YHTEYSTIEDOT |ENSI-ILTA 14.10.2017 klo 17.00

Syvälahdenpuiston Metsäkirkossa Hirvensalossa Turussa

Pohjolan Äijä on suomalaista kansanuskoa tutkiva nykysirkusteos, joka yhdistelee sirkustaidetta, elävää musiikkia, performanssia sekä sanatonta tarinankerrontaa. Vaikutteita on haettu muun muassa nykyaikaisesta ja entisaikaisesta indoeurooppalaisesta shamanismista sekä Kaarle Krohnin kirjallisista teoksista. Esitys on toinen AarnioKuutamo Companyn kokopitkä esitys.


Esitys on pyrkimys viedä pohjoismaista perinnekulttuuria näytille paitsi ulkomaille myös eri puolille Suomea. Kotimaassamme on paljon aiheesta kiinnostuneita ja myös paljon ihmisiä, jotka eivät tunne oman kansanuskomme juuria. Pohjolan Äijä tarjoaa katsottavaa ja hämmästeltävää niin asiantuntijoille kuin myös asiaan vihkiytymättömille, ja haluaa herättää mielenkiintoa katsojissa unohdettuja perinteitämme kohtaan.


Arttu Aarnio tuottaa esityksessä itserakentamilla soittimillaan ritualistisia äänimaailmoja ja hän on suunnitellut myös henkimaailman äänimaiseman. Kai Kuutamo tutkii shamanistista olemusta ja loveen lankeamista performanssin ja jongleerauksen keinoin. Itse esitys tapahtuu metsässä luonnon helmassa, josta kansanuskomme juuret juontavat.Pohjolan Äijä on osa AarnioKuutamo Companyn 5-vuotisjuhlavuotta.


Esityksessä kuullaan kolmea eri soitinta, joista kaikki ovat Aarnion rakentamia. Perinteisenä soittimena nähdään ja kuullaan kehärumpua, jota shamaanit ja noidat ovat perinteisesti käyttäneet loitsuissa ja henkimaailman asioita luoviessa. Uniikkeina soittimina nähdään Arttu Aarnion suunnittelemat ja toteuttamat Seiväsbasso ja Kalman Kantele.


Esitystä tukee Taiteen Edistämiskeskus.


Esityksen ensi-ilta on 14.10.2017 klo 17.00 Turun Hirvensalossa Syvälahden Puiston metsäkirkossa. Esityspaikalle johtaa jyrkkä ja kivikkoinen metsäpolku. Pääsy esityspaikalle ei ole esteetön. Tarkemmat saapumisohjeet voit katsoa SAAPUMISOHJEET-sivulta


Kesto noin 40 minuuttia
Suositusikä 10+
Ei sisällä mitään lapsille sopimatonta, mutta saattaa olla jännittävä.POHJOLAN ÄIJÄ

Konsepti: Kai Kuutamo, Arttu Aarnio
Esiintyjät: Kai Kuutamo, Arttu Aarnio
Tuotanto: Kai Kuutamo
Valosuunnittelu: Kai Kuutamo, Arttu Aarnio
Äänisuunnittelu: Arttu Aarnio
Soitinrakennus: Arttu Aarnio
Pukusuunnittelu: Henna Lammi
Päähinekonsultti: Hanne Lammi


KIITOS:
Merja Hakanen, Johanna Kellomäki, Perttu Koho, Mikko Uusi-Pietilä, Lassi Uusi-Pietilä, Raija Uusi-Pietilä, Jani Pihlajamäki, Tuomas Vuorinen, valokuvaaja Ville Saarikoski, Kalle Lehto, Taiteen Edistämiskeskus, Hirvensalon omakotiyhdistys, Skyrim, Markus Murtola, Jukka Tolmunen, Anneli Sukari-Laivoranta, Markus Nivala, Emma Räisänen, Marianne Vaalimaa, Mikaelin seurakunta, Tontut, Haltiat ja Esi-Isien henget sekä muut asian omakseen kokevat.

YHTEISTYÖSSÄ


Website sponsored by Sirkussirkus