ETUSIVU | SIRKUSVÄLINEET | TILAUS | SPONSOROINTI | PUTIIKKIJongleeraus
PALLOT       KEILAT       RENKAAT       UNIIKIT       DIABOLO       TULI       MUUT

Ilma-akrobatia
KANKAAT       KÖYDET       TRAPETSIT       REMMIT       RIGGAUS

Tasapainoilu
YKSIPYÖRÄISET       SLACKLINE       PUUJALAT

Muut
KENDAMA       TAIKA       KIRJAT JA DVD:t       PAIDATSIRKUSKIRJAT JA -DVD:tIF YOU ARE A JUGGLER...
Alexander Kiss


Alexander Kiss kirjoitti kirjansa "If You Are a Juggler..." Neuvostoliitossa vuonna 1970. Nyt kun kirja on vihdoin käännetty englanniksi, jokainen voi ottaa oppia tämän venäläisen sirkusikonin ja mestarijonglöörin mietteistä. Kiss oli yksi aikakautensa parhaista ja omaperäisimmistä jonglööreistä. Vuonna 1969 hänelle myönnettiinkin arvostettu Rastelli Award -palkinto, joka annetaan vain maailman parhaalle elävälle jonglöörille. Kirjassaan Alexander Kiss jakaa elämäntyönsä lukijan kanssa samalla tarjoten näkemystä jonglöörien ja muiden esiintyvien taiteilijoiden maailmaan. Kirja tarjoaa kallisarvoista tietoa kaikille lukijoilleen jonglööritarinoista lähtien aina yksityiskohtaisiin temppukuvauksiin asti. Lue Kissin ajatuksia oikeanlaisista harjoittelutavoista, esityksen rakentamisesta, oikeaoppisesta ryhdistä, omaperäisyydestä, uusien temppujen kehittelytavoista, välinerakennuksesta ja monesta muusta asiasta.

englanninkielinen / 134 sivua / pehmeäkantinen / 2018 (1970)

25.00 €
ARJEN MENTALISTI
Pete Poskiparta


Mentalisti Pete Poskiparta opastaa miten opit helposti ja nopeasti muistamaan ihmisten nimet, kauppalistat ja muut arjessa eteen tulevat asiat. Maailma on täynnä hyviä ideoita, joita kukaan ei muista. Tämän kirjan opeilla myös ideat pysyvät muistissa ilman lippusia ja lappusia. Mentalisti avaa kirjassa myös kehonkieltä ja kertoo mitä ilmeet, eleet ja liikkeet merkitsevät ja miten niitä pitäisi tulkita. Saat kullanarvoisia ohjeita jännityksen hallintaan sekä suoritukseen valmistautumiseen. Jotta painava asia tuntuisi keveämmältä on kirjassa mukana hauskoja kertomuksia keikkamatkoista ja viihdebisneksen kulisseista sekä muutama helppo, mutta vaikuttava mentalistitemppu, jolla viihdytät ystäviäsi seuraavissa illanistujaisissa.

suomenkielinen / 176 sivua / kovakantinen / 2017

25.00 €

LEARN TO JUGGLE:
And Perform Family-Friendly Comedy Routines
NIELS DUINKER


Opi jongleeraamaan ja esittämään kokoperheen komedianumeroita Niels Duinkerin seurassa! Jongleeraus on hauskaa! Ja tämän kirjan avulla opit perusteet! Niels Duinker opettaa kirjassaan jongleerauksen metkut aina neljään palloon asti. Kirja sisältää myös runsaasti vinkkejä jongleeraustemppujen esittämiseen sekä valmiita jongleerausvitsejä ja jekkuja, jotka nostavat hymyn katsojien huulille Niels takaa. Kirjan ostaja saa myös kaupan päälle mahdollisuuden katsoa koko Nielsin yhden miehen esityksen sekä bonus-videoita kirjan nettisivuilta.

englanninkielinen / 66 sivua / pehmeäkantinen / 2017

15.00 €
JUGGLING - THE PAST AND THE FUTURE
Karl-Heinz Ziethen


Kattavin ikinä julkaistu teos jongleerauksen historiasta alkaen Egyptin hautakammioista vuodesta 1994 ennen ajanlaskun alkua, jatkuen aina moderniin aikaan ja nykyisiin innovaatioihin asti. Melkein 600 sivua kovissa kansissa, joita värittävät yli 1000 kuvaa ja piirustusta suoraan kirjailijan itsensä henkilökohtaisista kokoelmista. Karl-Heinz Ziethen on dokumentoinut jongleerauksen kehitystä jo viiden vuosikymmenen ajan Berliinistä käsin. Teos on sukellus Zithenin intohimoon ja elämäntyöhön historioitsijana ja jongleerauksen ystävänä.

englanninkielinen / 596 sivua / kovakantinen / 2017

185.00 €
THE COMPLETE JUGGLER - Dave Finnigan


Jonglöörin raamatuksi kutsuttu teos. Ennen internetin ihmeaikaa tämä oli korvaamaton teos kaikille jongleerauksesta kiinnostuneille. Dave Finnigan käy läpi kirjassaan pallot, keilat, renkaat, diabolot, devilstickin, huivit ja hatut useiden vinkkien ja kikkojen kera. Kaikki on selkeästi kuvitettu koko kirjan mitalta. Läpi käydään myös itse jongleerausta sivuavia aiheita, kuten työpajojen pitäminen, jongleerausleikit, elannon ansaitseminen jongleerauksella, jne.

englanninkielinen / 560 sivua / pehmeäkantinen / 1992

25.00 €
TAIKUUDEN OPPIKIRJA / MOTION MAGIC
Tatu Tyni


Tatu Tynin kattava taikuuden perusoppikirja kantaa pelkkää temppuopasta pidemmälle. Tyni ohjaa lukijan johdonmukaisesti taikuuden saloihin ja kertoo, mistä taikataiteessa ja liiketaikuudessa on kyse. Kirja on suunnattu vasta-alkajista pitkään taikoneille ja sirkustaiteen opettajille. Se opettaa sekä taikuuden opettamista että oppien itsenäistä soveltamista. Kirjassa on yli 300 havainnollista kuvaa ja korkeatasoinen, selkeä ulkoasu.

suomenkielinen / 176 sivua / kovakantinen / 2000

28.00 €
IHMEEN VÄKEÄ! - Tomi Purovaara


2000-luku on merkinnyt suomalaiselle sirkukselle suurta kulttuurista muutosta. Yhä paremmin voivan perinteisen sirkuksen rinnalla vaikuttavat maailmalla kiitävät nykysirkustaiteilijat, joiden teosten estetiikka syntyy niin musiikin, tanssin kuin elokuvan innoittamana. Miten on mahdollista, että suomalaisesta sirkuksesta on kehittynyt kuin yhdessä rysäyksessä kansainvälisesti tunnustettu modernin esittävän taiteen muoto, jonka hedelmistä nauttivat vuosittain tuhannet katsojat yli maiden rajojen? Ihmeen väkeä! tarjoaa vankkaa taustatietoa aikamme sirkussankaruudelle. Kirja sisältää laajan otoksen suomalaisen sirkuksen tekijöistä, taustoista ja vaiheista.

suomenkielinen / 261 sivua / pehmeäkantinen / 2008

30.00 €
NYKYSIRKUS - Tomi Purovaara


Ensimmäinen suomalainen nykysirkusta käsittelevä kirja antaa lukijalle perusteelliset avaimet uuden sirkuksen maailmaan. Kirja esittelee tarinallisesti edeten sirkuksen historiaa, muutoksen taustoja sekä yhteyksiä muihin taiteenlajeihin. Odotettu alan perusteos tuo näkyväksi keskeisiä taiteilijoita ja ryhmiä Suomessa ja maailmalla – nykysirkuksessa näemme ikivanhan perinteen tämän hetken silmin.

suomenkielinen / 251 sivua / pehmeäkantinen / 2005

20.00 €
SIRKUKSEN VALLANKUMOUS - Jean-Michel Guy


Uuden ranskalaisen sirkustutkimuksen klassikkoteoksessa alan parhaat kirjoittajat kuvaavat sirkuksen nykypäivää, taustoja ja suhdetta muihin taiteenaloihin. Kirja kokoaa yhteen 1970-luvulla Ranskassa syntyneen uuden sirkuksen keskeiset piirteet sekä esittelee sirkuslajien – jongleerauksen, akrobatian ja klovnerian – itsenäistymisen vaiheita ja tärkeimpiä taiteilijoita. Nykysirkuksen omaleimainen runollisuus sekä erikoisten aistimaailmoiden rakentaminen luovat luonnolliset yhteydet muihin esittäviin taiteisiin. Sirkuksen kulttuurisesta monisäikeisyydestä nostetaan esiin niin taiteellinen, pedagoginen, sosiologinen kuin taloudellinenkin näkökulma.

suomenkielinen / 237 sivua / pehmeäkantinen / 2005

20.00 €
KLOVNERIAN KÄSIKIRJA - Jari Siljamäki


Yleinen harhaluulo on, että klovniksi tullaan hankkimalla punainen nenä, peruukki ja lapionkokoiset kengät. Klovnerius ei kuitenkaan tarkoita ulkoisia tekijöitä, vaan se on henkinen, sisäinen tila, joka löytyy kunkin klovniksi haluavan omasta persoonasta. Paras klovni on aito, oma itsensä. Klovnerian käsikirja on ensimmäinen suomalainen klovnerian esiintymisopas. Se käsittelee klovnerian perusasioita lähtien liikkeelle katsauksesta klovnerian historiaan sekä erilaisiin klovnityyppeihin, edeten oman klovnihahmon löytymiseen sekä esityksen suunnitteluun ja niihin periaatteisiin, jotka tekevät klovnista klovnin. Oman lukunsa kirjassa saavat myös mimiikka, slapstick-tekniikat sekä klovnin rutiinit ja gägit.

suomenkielinen / 131 sivua / kovakantinen / 2010

20.00 €
BALLERINA HEVOSEN SELÄSSÄ
Edit Sandor Kleinbarth


Vuonna 1931 syntynyt Edit Sandor Kleinbarth oli monitaitoinen suomalainen sirkustaiteilija sekä samalla yksi harvoista aikansa naisjonglööreistä. Ballerina hevosen selässä on Kleinbarthin elämänäkerta. Se on kertomus sirkusperheestä, suvusta, sirkuksen arjesta ja juhlahetkistä. Kirja on osa Euroopan sirkushistoriaa.

suomenkielinen / 234 sivua / kovakantinen / 2007

40.00 €
OBJECT EPISODES - NEVER GIVE UP - DVD


Object Episodes -sarjan kolme ensimmäistä osaa samassa paketissa. Vuodet 2005-2007. Mukana mm. Ruotsista Erik Åberg, Mattias Jönsson, Elias Hedlund, Viktor Gyllenberg. Suomesta Jouni Temonen, Matias Salmenaho. Argentiinasta Victor Rubilar. Japanista Tempei Arakawa, Masaki Hirano, Atsushi Kikyo, Takashi Kikyo. Levyllä on yksi Matias Jönssonin suorittama temppu, joka on yleisen tiedon mukaan tehty vain yhden kerran koko maailmassa. Varastossa vielä muutama kappale. Loppuunmyyty artikkeli muissa nettikaupoissa.

60 min / 2008

20.00 €
NJC 2009 - DVD


Nordic Juggling Convention 2009 Turku Finland. Ainutlaatuinen taltiointi gaalaesityksestä, jota Turun Sanomat luonnehti "Suomalaisen jongleerauksen juhlaksi". Lisänä dvd:llä myös baari-illan esitykset. Mukana Jouni Temonen, Sakari Männistö, Aaro Kontio, Olli Vuorinen, Lauri Koskinen, Frida Odden Brinkmann, Rauli Kosonen, Matias Salmenaho, Antti Nerg, Jani Suihkonen, Kristian Wanvik, Samuli Männistö, Marko Akkanen, Jerina Hintikka, Kaj-Mikael Schütt, Jukka Grönfors.

90 min / 2009

15.00 €
DIABOLOGY - TUPLA DVD


The Mad French Posse -ryhmän kokoelmatuplalevy, jossa toinen levy on pelkkää freestyle-juhlaa ja esityksiä (noin 100 minuuttia), ja toinen levy keskittyy diabolo-opetukseen yhden diabolon perusteista lähtien aina kolmen diabolon perusteisiin asti (noin 40 minuuttia). Tämän teoksen sanotaan innoittaneen uuden diabolo-taiteen sukupolven syntyä vuonna 2004, jolloin se ilmestyi. Opetusosio on yhä pätevä, ja freestyle-osio tarjoaa varmasti jotakin uutta ja innostavaa jokaiselle alan harrastajalle yli 10 vuoden iästään huolimatta. Kielenä englanti.

englanninkielinen / tuplalevy 140 min / 2004

20.00 €
BOLOTTAAKO? - DVD (2. painos)
Sirkus Kumiankka


Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomenkielinen diabolo-opetusvideo. Toinen painos. Teos kartoittaa kolmen suomalaisen diabolo-ammattilaisen avulla lajia aina perustekniikoista vaikeampiin temppuihin ja temppuyhdistelmiin. Bolottaako? auttaa nuorta harrastajaa alkuun, ja antaa pidemmälle ehtineille vinkkejä kehitykseen ja esiintymisiin. Videolla nähdään taiteilijat Aaro Kontio, Marko Akkanen ja Samuli Männistö. Toinen painos sisältää myös lisälevyn, jolla on lisää bonusmateriaalia.

suomenkielinen / 32 min + extrat + lisälevy / 2006

20.00 €
LAURI KOSKISEN PATAKASI - DVD


Tämä video sisältää kahdeksan uutta (julkaistu 2005) close-up -korttitemppua Lauri Koskiselta. Videossa on selkeät selitykset jokaiseen temppuun, ja mukana on myös kaksi bonus taikatemppua sekä paljon extra-materiaalia, kuten mm. kuusi välitemppua ja kenttäkameralla kuvattua taikurin arkea. Temppujen oppiminen vaatii vankan teknisen osaamisen korttien käsittelyssä. Levyllä on nimensä mukaisesti kahdeksan temppua, joista jokaisen ympärille on mahdollista rakentaa pitempikin rutiini. Lauri Koskinen on vuoden 2005 ravintolataikuuden Suomen mestari.

suomenkielinen / 50 min / 2005
"Roimasti ylihintainen, mutta kannattaa ostaa!" -Pete Poskiparta

20.00 €Sirkussirkus ei pyri tarjoamaan laajinta valikoimaa, vaan pikemminkin vain parasta laatua.
Hinta-laatusuhde on suuri vaikuttaja tuotteiden valikoinnissa myyntilistallemme.
Toinen painava tekijä on ammattilaisten ja tosiharrastajien käyttökokemukset.
Jos tuotteista on kysyttävää, tai listalla ei ole tuotetta jota etsit, niin otathan yhteyttä sähköpostitse.
Kaikki hinnat ovat kappalehintoja, ellei toisin tuotteen yhteydessä mainita.


Lonttistentie 14, Turku | 040 754 6182 | kauppa@sirkussirkus.com